Over Smart Move

Smart Move helpt bedrijven werken aan duurzame mobiliteit. Dankzij individuele begeleiding, professionele monitoring en een uitgebreid testaanbod van duurzame vervoersmiddelen voor een langere periode, garanderen we bedrijven een positieve impact op de bedrijfsmobiliteit, ook op lange termijn. 

Succesvol experiment in 2013

In 2012 en 2013 zette Bond Beter Leefmilieu een succesvol proefproject op. Ongeveer 100 automobilisten werden bereid gevonden de uitdaging aan te gaan om hun autoverplaatsingen met één derde te verminderen. In ruil daarvoor kregen ze begeleiding op maat (we bekeken welke autoverplaatsingen de deelnemers konden vervangen door een duurzamer vervoersmiddel en welke vorm van duurzaam vervoer het meest geschikt was voor elke deelnemer) en de keuze uit een breed gamma aan duurzame vervoersmiddelen die ze een maand lang mochten testen. 

De resultaten overtroffen onze stoutste verwachtingen: de deelnemers deden tijdens de het project gemiddeld maar liefst 55% minder verplaatsingen met de auto en stapten over naar openbaar vervoer, carpooling of de fiets. Drie maanden na de testperiode werd opnieuw gevraagd naar de verplaatsingen van de deelnemers: 75% van de deelnemers geeft aan ze zich nog altijd duurzamer dan voordien naar het werk verplaatsen (Onderzoek ism Universiteit Gent). Lees hier enkele getuigenissen van deelnemers.

Van experiment naar dienst voor bedrijven

In 2014 zet Bond Beter Leefmilieu dit impactvolle experiment verder. We richten ons samen met Mobimix naar bedrijven om meer mensen te kunnen laten deelnemen en om de bedrijven in de voordelen voor hun werknemers, voor het bedrijf zelf en voor het milieu van Smart Move te laten delen. 

Interesse in Smart Move in uw bedrijf?

Wij komen u Smart Move graag in detail voorstellen. Contacteer elien [dot] raport [at] bblv [dot] be of vul het interesseformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.